hjem
 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Revisjon av regelverket for fiskekonkurranser.
Nå har klubbene en mulighet til å komme med forslag til endringer i regelverket, frist til fylkeslag 10. februar. Les mer her fra rundskrivet som har gått til alle foreninger.


 

REVISJON AV REGELVERKET FOR FISKEKONKURRANSER
Regelverket for fiskekonkurranser revideres etter behov, men normalt hvert 5.år. Gjeldende regler ble gjort gjeldende for sesongen 2010. NJFFs sportsfiskerutvalg har vedtatt at reglene skal revideres med sikte på å ha på plass nye regler fra 1/1-2015. I forbindelse med oppstart av regelrevisjonen inviteres lokallag og fylkeslag til å komme med innspill. Lokallagene sender sine innspill til sitt fylkeslag, som samordner innspillene og sender de videre til NJFF sentralt.
Forslag til nytt regelverk vil deretter bli sendt på høring før sommeren. Forbundsstyrets sportsfiskerutvalg er aktivt med i regelrevisjonen.
Frist for innspill fra lokallagene til fylkeslagene: 10.februar
Frist fra fylkeslag til NJFF sentralt: 10. mars


Erfaringene fra den siste regelperioden tilsier at regelverket i hovedsak fungerer bra. Uansett er det sikkert områder hvor regelverket kan bli bedre, og det er generelt behov for oppdatering.


Det er særlig ønsker om tilbakemeldinger mht hvilke konkurranseformer som skal omtales spesifikt i regelheftet. I de stevner NJFF får meldt inn til terminlistene er det i all hovedsak isfiske-, tradisjonelt meitefiske- og sjøfiskestevner som arrangeres. Det holdes med sikkerhet også havfiskekonkurranser og konkurranser i moderne meitefiske, men de meldes svært sjelden inn. Dette er også konkurranseformer der henholdsvis Norges Havfiskerforbund og Norske Konkurransefiskeres Forbund til enhver tid har oppdaterte regler, og det er disse reglene våre foreninger i all hovedsak forholder seg til. Vi ønsker tilbakemeldinger på hvilke konkurransegreiener som bør være med i detalj i regelheftet, og om det er greiner der vi eventuelt kan referere til andre aktørers regelverk.
Det oppfordres til kreativ tenkning både mht konkurranseformer og mht hav en kan eller bør gjøre for å øke aktiviteten.


Andre temaer det i perioden er kommet en del henvendelser/spørsmål vedrørende er nevnt i det følgende.


NM-greiner
Det har i praksis vist seg umulig å få avviklet NM i sjøfiske. Kun 1 gang i løpet av de siste 20 årene er det arrangert NM i sjøfiske. NM isfiske og tradisjonelt meitefiske er det også svært få søkere til, men det har med få unntak (trad.meite) blitt arrangert årlige NM i begge disse grenene.
Hvilke aktiviteter mener dere at det skal forsøkes gjennomført NJFF-NM?


Søknadsfrist mht å arrangere NM

Med dagens ordning står alle foreninger fritt til å søke om å stå som teknisk arrangør av
samtlige NM-arrangementer. Søknadsfristen er 1. juni året før. Det er imidlertid utfordrende å få søkere til alle mesterskap hvert år. Sjøfiske er nevnt tidligere, tradisjonelt meitefiske er det også ofte vanskelig å få søkere til. NM isfiske har stort sett fått søkere i rimelig tid, men de siste 2-3 årene har det også her vært en del utfordringer med å få arrangør på plass innen rimelig tid.
Hva kan vi gjøre for å bedre denne situasjonen? Vil det hjelpe å sette søknadsfristen to sesonger før det aktuelle NM’et? Eksempelvis ved at en setter søknadsfristen til 1. oktober 2014 for NM’er i 2016
Alle innspill vedrørende organisering og rekruttering av NM-arrangører i sportsfiske mottas med takk.
Forbundsstyret vedtok i sitt møte 27.november 2013 retningslinjer for NJFFs tilstedeværelse og annen oppfølging av NM-arrangementene. Dette er et ledd i å sette fokus på gode og forutsigbare rammebetingelser for NM-arrangørene, og omhandler oppfølging som ikke direkte vedrører regelverket for selve konkurransene. Imidlertid er både sportsfiskerutvalget og administrasjonen opptatt av å høre om det er behov for endringer i regelverket m.h.t. NM-arrangementene.

Generelt om klasseinndeling

Det er ønskelig med innspill dersom en mener det bør gjøres endringer i klasseinndelingen – enten ved å redusere eller utvide antall klasser. Det er ønskelig med tilbakemelding også fra de som ønsker å beholde dagens klasseinndeling.


Premiering

Premiering kan være en utfordring, spesielt mht. økonomi der det er uvisst hvor mange premier som må anskaffes. Er det ønskelig å fire på kravet til premieringsgrad? På store stevner der en ikke vet om det kommer f.eks. 200 eller 400 deltagere, kan det være en utfordring med krav om ¼-premiering i alle klasser. Kan en tenke seg å begrense antallet premier i slike stevner til et maksantall pr klasse – f.eks. 15-20. Dette vil i det minste redusere den økonomiske risikoen til arrangør ved at en slipper å kjøpe inn unødig mange premier «for å være på den sikre siden».


Norgescup isfiske

Norgescup i isfiske (NC) fungerer dels som en cup med selvstendig premiering og som en uttaging til landslaget til nordisk mesterskap i isfiske. Cup’en forutsetter, som følge av det siste, abbor som konkurranseart. Interessen for å arrangere NC er stor, så det kan tidvis være utfordrende å ta ut arrangørene, og å finne egnede helger der kollisjonene med andre terminlisteførte stevner blir færrest mulig. Sportsfiskerutvalget har foreslått at det settes opp faste «NC-helger» gjennom vinteren slik at NC-arrangører og andre arrangører kan planlegge sine søknader i forhold til dette. Vi ønsker tilbakemelding på en slik mulig ordning.


Generelt

Utover de nevnte temaer, er dette selvsagt en åpen innspillsrunde hvor det er anledning til komme med innspill til alle deler av regelverket. Vi gjør oppmerksom på at gjeldende regelverket for fiskekonkurranser kan lastes ned fra www.njff.no ved å følge rekken «konkurranser» - «Fiskekonkurranser» - «regelverk»:

http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/artikkel?displaypage=TRUE&element_id=67219

Ansvarlig: Dag Even

Publisert:2014-01-22 22:54:52
Oppdatert:2014-01-22 22:54:52

iTackle traper.se