hjem

 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Nordisk i moderne meite 2008 - Av Steinar Kalfoss
Steinar forteller:


Nordisk mesterskap med norske øyne.

En gjeng uerfarne og erfarne ankom Nyborg mandag kveld. Vi lå på Grønnehave camping alle sammen. De som var med var Thomas Ødegård, Jonny Bækken, Raino Nabben, Rolf Magnus Gresberg, Jørgen Kalfoss, visekaptein Rune Greberg, kaptein Odd Henning Hansen og jeg Steinar Kalfoss.


Kaptein Hansen beordret til møte første kveld, her skulle det være struktur! 


Hver fisker fikk oppgaver til neste dags fiske samt fòrblandinger vi skulle bruke, ikke noe diktatur men i god demokratisk ånd. Hvis noen hadde ønske om TAP fiske p.g.a. litt rustne rollere eller match fiske p.g.a. sist gang det ble prøvd så ble det mye kråkereir så gjorde de det, alt ble notert på hver fisker. Tirsdagens fiske ble igjen diskutert tirsdag kveld og det vi følte var rett ble videreført til neste dags fiske og det som ikke fungerte ble forkastet. Dette ble en daglig rutine og våre fangster var ikke høye, men det er et resultat av vi ønsket å prøve ut forskjellige metoder.

Fiskearenaen var en praktfull plass ved Nyborg slott.


Der ute i vollgraven fantes det meste nevnt etter antatt mengde: Mort, abbor, brasme, gjedde, vederbuk, sørv, flire, karuss, suter og karpe.  

Vår target fisk ville være mort, brasme og abbor.

Fiskemetoder var TAP og korte toppknytt stenger. Fòrblandingen tar vi etter vollegraven i frekstad, der dem ”pesser pesse ut a pekken sin”, Fritt etter filmen Lange flate baller 2.

Resultatene snakker jo for seg selv, kjempe innsats av alle mann synes jeg. Fiske TAP og korte stenger, fòre opp mellom 6-8 liter grunnfòr samt loosefeede 1,5-2 liter agn er ikke noe hvilehjem på tre timer. I alle fall når det skal fòres lite hver gang, sterkt av juniorene dette. Våre bakmenn hadde full jobb med å pushe på og gi oss positive meldinger. God hjelp!


Fint og fiske en konkurranse der du ikke behøvde tenke så mye på trekning. Her kunne du vinne fra nesten alle plasser. Det ble jo også tette vekter, (ikke sant Jonny) det ble nesten for galt. Men Ødegården, all ære, nøye og detaljert. Kanskje det var det som var utslagsgivende. Gratulerer. Ja gratulerer alle sammen.Her er diverse bilder fra turen:

 

Ansvarlig: Niklas Strengelsrud

Publisert:2008-08-01 08:53:18
Oppdatert:2008-08-01 09:16:19

iTackle traper.se