hjem
 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Specimenrapport fra Eirik
Eirik forteller:


Friuka fra jobben skulle brukes til litt junifiske etter storgjedda, men etter ett par turer på Glomma lokalt, med resultater jeg ikke trenger å gå nærmere inn på, måtte andre lokaliteter testes!

26/6

Valget falt på store Øyeren, og det er jo ofte spennende. Denne turen var intet unntak, og innen en times fiske var det hugg på den bunntakla morten. Fisken ble kjørt temmelig ukritisk helt til den nærmet seg båten, og jeg så at det var en veldig godkjent asp og relativt dårlig krokhold. Det ble noen lange minutter med ”gi og ta” rundt båten, før stor-aspen gled i nettet. Bonus-aspen var en soleklar ny pers, og målene ble 75cm og 3720gram. 


75cm asp på båtmatta! 


En kjapp posering før det var ut å jage mer småfisk…

Det skulle gå noen små timer før det igjen var hugg, ett forsiktig napp som resulterte i den gode tyngden etter kroking. Nå var det ikke noe tvil, det var en etterlengtet storgjedde i andre enden. Fighten var rimelig udramatisk, og dagens andre storfisk fikk besøke båthoven. Gjedda hadde bra rygg, og litt i buken, så med en lengde på: 


114cm og ett rundmål på 53cm, så ble vekta faststilt til 10 340g. 


Ett kjapt selvutløserbilde i mørket…..

Etter dette var det stille til jeg ga meg utpå morningen. Sliten, men meget fornøyd med nattas fiske.....

29/6

Det var igjen tid for en båttur etter storgjeddene. Denne turen ble lagt til en lokal sjø som vi har hatt trua på en stund, men de største har uteblitt. Metoden var dupptrolling, det virket veldig dødt, men etter ett par timers fiske kom det ett bra ”run” på den ene stanga. Gjedda svarte tungt i andre enden, og etter en knallhard fight lå denne lange raceren i nettet…

Storgjedda står og henter krefter i håven, mens veieutstyret gjøres klart…. 


Gjedda målte hele 122cm , men dessverre langt fra topp kondisjon! 


Gjedda dro allikevel vekta til 10860g, og andre storgjedda på 3 dager var ett faktum!

Etter dette ble kun ett par minigjedder, men det spilte ingen rolle. Jeg var utrolig fornøyd med å ha lurt ei av de store i sjøen, og forhåpentligvis treffer jeg på en av de andre beboerne når høsten kommer!

Nå er gjeddeutstyret pakket vekk for sommeren, først ut er harr og ørret i Pasvikdalen! Vil med dette ønske alle en god fiskesommer!

Eirik

Ansvarlig: Niklas Strengelsrud

Publisert:2008-07-02 11:19:59
Oppdatert:2008-10-09 10:49:29

iTackle traper.se