hjem

 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

VM i moderne meite
Oppdatert 05.09.2007 kl 00:29


VM 2007 – Lake Velence, Sukoro, Ungarn

Ivar Borthen  

 

 

Jonny ”Bacon” Bækken

Geir Tenåsen

Steinar ”Sid Higgins” Kalfoss

Thomas Ødegård

Niklas Strengelsrud

Jonny og jeg satte oss i bilen fredag morgen for å kjøre til Ungarn med alt utstyret. Utstyr til 6 man fyller fort opp VW Transporter med henger. Etter ca 28 timer kom vi frem. I mellomtiden hadde Ivar, Steinar og Geir tatt flyet fra Gardermoen til Budapest. Alle 5 kom til Sukoro omtrent samtidig, i 15-tiden. Thomas kommer nedover på onsdag.  

Gårsdagen gikk med på å titte litt på strekka og innkvartere oss i sommerhuset.

I dag, søndag, har vi vært nede på strekka og mottatt Sensasfòret vårt og noe sensas-klær. Etter det dro vi til en Sensas lokal-butikk. Der jobber Rob som Ivar kjenner fra han var i forrige VM i Lake Velence, tilbake i 1997.

Vi fikk litt småtips om hva som har skjedd siden sist, og kjøpte oss litt forskjellig dims. Nå sitter vi i sommerhuset og bytter elastikker, og etterhvert begynne å lage litt tackler for vårt første treningspass som starter i morgen.

Kl 18 i dag skal vi ned å trekke hvilken boks vi skal sitte i i morgen.

Følg med videre.

(Jeg skal prøve og oppdatere minimum 1 gang daglig)

 

 

Niklas

 

Som rookie er det helt fantastisk og oppleve dette. Humøret er på topp i gjengen. Vi bor i luftlinje ca. 800 meter fra strekka. Vi bestilte en opel vectra men fikk en 4 wd Hyundai, strøken kjerre til Bacons store glede.

Det er også moro og se hvor mange som kjenner Borthen i den store verden eller motsatt.

Helt utrolig med informasjon fra mange hold som vi ennå ikke har hatt bruk for. Blir vel fiske etter asp med levende laue tenker jeg

 

 

Hilsen Sid Higgins

Første treningsdag – 3.sep.2007

Trakk boks 12 (56-60)

Niklas (peg 56, og kanten mot Channel Island)  

 

Valgte å fiske utenfor nederste kant (ca 3,5 meter). Hydrolastic gjennom topp 3 i størrelsen 10-14, 2,5 grams dupp på 0,128 hovedsene og 0,117 fortom. Kamasan B512 i størrelse 16. Jeg la ut 8 appelsiner med ca 0,5 liter joker (dårlig), håndfull med mark + litt maggot. Fikk 3 skimmers i løpet av første timen, i tillegg mistet jeg ei bra karpe. Den gikk mot naboen, så holdt stanga under vann, tipper den dro ut 7-8 meter elastic. Når den var på vei tilbake (kun 3-4 meter) elastic ute, så røk fortommen. Forstår ikke hvorfor fortommen ikke holdt. I tillegg mistet jeg ei brasme (antagelig) på mark etter ca 1,5 timer. Der slapp kun korkfestet i leppa.. Jeg blanket i økt nr.2. Min nabo fra Channel Island mistet ei karpe på ca 3 kg på match i 2.økt.

Niklas

 

 

 

Kjempe fiske

Det er så godt og virkelig kjenne igjen den deilige fiskeskjelven, det dro i vei med den ene etter den andre. Fæle fisker, duppen gikk sakte ned hver gang, kjente det ristet….. ahhhh herlig.

De andre rundt kikket på meg, jeg tenkte ligger håret bra.. de begynte og le…]}€6i”¤&¤= helvete 4 gærjørs. 1.5 gr stk.

Noret neste. Men i morgen daaaaaaaa.

Tight lines

Your sincerely

Sid Higgins

 

 

Dagens fangster I laget:

Niklas – 3 skimmer

 

Ivar – 3 skimmer og 1 hork

Jonny – 2 skimmer og 1 hork

Steinar – 4 hork

Geir – 1 skimmer(450 gram) og 5 hork

Snittet på skimmersen var 100 gram.

 

Andre treningsdag – 4.sep.2007

Trakk boks 40, kantplass. (Ved siden av noen ca russisktalende folk)

Jeg satt kant mot disse ca Russisktalende. Valgte å fiske utenfor nederste kant i dag også. Men ut fra observasjoner av Italia fra i går, så ønsket jeg å fiske mer match, så fisket kun take a part første 30 min. Fikk 4 skimmers, og en av de med brukbar størrelse. Fisket resten av første 3 timers økt med match, pluss hele siste 3-timers økt.

Fòret mitt i dag besto av 1,5 kg sensas carpe fine + 5 kg sand/leire fra en sandhaug som var bak peggen til Ivar. Blandet i ca 0,5 kg joker, 0,2 dl pinkis og noen få mark.

Fikk til sammen 17 skimmers og 1 carassio. (totalt ca 1800-2000 gram)

 

 

 

 

 

 

 

De andre fikk som følger:

Jonny: 27 skimmers, 5 hork og 1 carassio (totalt ca 1200-1500 gram) (Jonny fikk nesten all fisk på take a part, og derfor dessverre ganske dårlig snitt)

Ivar: 15 skimmers og en carassio (totalt ca 2000-2200 gram)

Geir: 13 skimmers og 2 hork (totalt ca 800-1000 gram)

Steinar: ca 10 skimmers og 1 carassio (totalt ca 800 gram)

Hørte ellers at Mårten Johansson på det svenske laget satset etter karpe i dag. Hadde blant annet fòret med 2 maisbokser. Han fikk 3 carassio (snitt på 3 hg) + ei lita karpe.

Second treiningsday

Hallo we go for gold!!  I dag så så jeg lyset.. gjør mothugg når duppen er borte… oj for en forskjell, fisk mye oftere nå. Stakkar Sverige, venter på noe som heter lyft napp, men faen duppen tar jo aldri helt av for dem, og da sliter dem litt vettu. Selv så fikk jeg pers i dag på carassio, og alt jeg vet om meiting fra før så hadde jeg visst ikke fått den før, Tøfft.

I morgen skal jeg fiske noe som heter match det blir tøft, hva er det tro, kamp betyr det visst. Liverpool – Man.U 6- 0 smaker det gitt.

Gir meg nå opp 5. ferie dette gitt tilbake fra strekka ca halv åtte. Middag 22.30

I morgen da dundre mæ altså….

Tight lines

The man Sid Higgins`

 

Publisert:2007-09-02 13:47:53
Oppdatert:2007-09-05 00:35:23

iTackle traper.se