hjem
 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Info om Silvatnet - av Geir TenĂ¥sen
Tenkte jeg kunne skrive litt om Sildvannet som en info foran GP-stevnet.


Bilde på forsiden er tatt av HOOKED.NO.

Har fisket i ca 30 år ved Sildvannet og er et vann som kryr av fisk.Dette er et gammelt elveløp(sving av Glomma) før en flomværke ble bygd. Nå blir vannet regulert av ei pumpe i sydenden av vannet for å forhindre vann utover jordene. Derfor treffer vi på di fleste artene som også Glomma har her.

Morten er i stort flertall og mye småmort kan forventes under riktige forhold, er en og annen stor vederbuk (opp mot 2 kilo). Det finnes også brasme og godt med abbor her + en og annen lauve noe som jeg ikke tror er en avgjørende fisk.

Fisken er godt vant med fòr her og lar seg lokke raskt av dette men i moderate mengder.Har prøvd og fòre hardt mange ganger med det resultat at fisket blir merkbart dårligere.

Kan også komme med noen lokale gode tips (hater hemmligheter).Det lønner seg 90% av gangene en fisker her og ha kroken/agnet en 5-10 cm ovenfor bunn og husk på at på take a part plassen og toppknytt så er bunnen meget bløt.Tunge fòrballer går helt ned i slammet og har ingen virkning.

Det som har gitt best virkning på morten etter mine erfaringer er lett oppsprekende fòr + løsfòring med gjevne mellomrom og da med pinkies eller maggot. Har prøvd hamp her noen ganger med stort hell men dette da jeg har sittet helt aleine.

Da det gjelder kort match eller match på mellomdistanse så gjelder samme greia. Hold agnet vekk fra mudderbunnen.

For dem som vil prøve seg på litt større fisk så er nok slider eller feeder tingen på denne tiden av året. Fra ca. 25 meter blir også bunnen fastere(gamle elveløpet) så her vil ikke feederen eller annet bly dra seg ned i mudderet. Her tipper jeg det blir tatt mest brasme + noen større buk. Og abboren er over alt og størrelsen er helt ok.....fra
80-350 gram. Hørte med Rune som har vært ned dit denne uka at det var tydelige spor etter utenlandske fiskere.Det er vel brasmen som har fristet.

Ellers er denne strekka lite fisket vil jeg si da det er åker på jordene og veldig langt å gå til på sommeren men jeg har fisket der en del ganger før. Så vet at det er veldig mye mort der.

For di som tenker litt lenger frem til vinter serien så vil nok fisket bli en del nærmere en gammel steinbrue over Sildvannet. Her satt Niklas og Fjellis og tok mye mort under svært vanskelige forhold. Jeg kan nevne at det var minus 4 grader fra morgenen og husker jeg ikke helt feil var det også 3-4 cm med is som måtte bankes opp. Men mort tok dem. Husker ikke hvor mange Fjellis hadde men Niklas tror jeg hadde borti 80-85 mort fra ei råk i isen.

Så helt til slutt så vil jeg ønske alle vellkommne og håper været er med oss denne søndagen og husk å fylle stangbaggen for her fungerer di fleste metoder. Det som gjenstår er bare å gjenta det som er blitt skrevet på gjesteboka. Dypet på TAP-toppknytt(1-1.6m) mens kort match kansje 2m. Fra 25meter og ut et stykke ligger det på 4-5 meter. Kaster man ekstreme lengder med feeder når man Sildvannets dypeste punkt som er
7-7,5 meter. Tror ingen kaster dit på søndag. Fra dupper er det lettest mulig som gjelder på TAP og fra 0,75 til kanskje 1,5 på toppknytt.

Dette er mine erfaringer fra vannet som jeg er født og oppvokst i. Og er det noen som ønsker enda mer detaljert info så ta kontakt. Dere får et ærlig svar og kan være godt forberedt til søndagen. Kommer ikke til å holde tilbake noe info

Mvh
Geir
tenaasen@online.no
mobil:95981246
Hjem:62947420

Ansvarlig: Niklas Strengelsrud

Publisert:2011-09-13 16:01:22
Oppdatert:2011-09-14 00:06:22

iTackle traper.se