hjem

 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

7.7.07 - 24-timers konkurranse i Emsen, Karlstad. 2-mannslag.

Raino Nabben og Niklas Strengelsrud var med på 24-timers konkurranse i Emsen, Karlstad.


Fikk høre om denne konkurransen forrige helg på Horrmundsjøen, og de pratet om fangster på opp til 150 kg brasme, og de som satset litt på mort kunne fort få opp til 40 kg mort. Jeg og Raino bestemte oss på tirsdagen for å være med på dette, og begynte forberedelsene. Raino hadde generelt bare lyst til å fiske, men jeg i tillegg til å ha lyst til å fiske hadde muligheten for å VIRKELIG få testet ut bunnmeite med braid-sene.

Vi møtte opp kl 9, 1 time før trekkning. 3 stk fra Trysil kom også. Ivar Borten og Daniel Karlsmoen, samt Kjell Nerhagen, som skulle fiske sammen med en lokal svenske. Vi ble totalt kun 7 lag, mot tidligere opp mot 18 lag. Dette fordi konkurransen normalt går første helga i juli, men måtte denne gangen flyttes en helg forrover. Egenlig heldig for oss ettersom vi da ville ha prioritert Horrmund.

 

Trekningen kl 10. Jeg klarte å trekke nr.8, kant, og oppe på ei flyttebrygge. Mixlaget med Kjell trakk andre kanten, mens Ivar og Daniel trakk nr.4. Det var pegget fra nr.2 til nr.8.

 

Plassen til meg og Raino var som sagt på ei flytebrygge. Ca 6 meter lang og 1,2 meter bred. Vi avtalte at Raino setter seg ytterst fordi han skulle prøve litt etter mort. Jeg satt meg da sideveis bak han igjen.

 

Raino rigget opp en 5- og en 6-meter samt bunnmeite. Jeg rigget opp bunnmeite og match, samt en 6-meter i tilfelle morten var virkelig i støtet.

 

Fisket startet kl 12.00. Vi hadde avtalt at Raino skulle ta seg av all fòring på mortplassen, mens jeg tok ansvar for brasmeplassen. Jeg la i ca 25 håndfulle baller på ca 35 meter (40 meter fra land ettersom vi satt 5-6 meter ute på ei brygge)

 

På mortplassen var det trøgt, kun noen få morter, og ikke spessielt store var de heller. På brasmeplassen var det fisk, men av den forsiktige typen. Var små napp på bunnmeite hele tiden, men de ville liksom aldri ta noe skikkelig. Det var også litt mort på brasmeplassen, så passet på å legge ut baller med myyye mat, jevnlig, for å prøve å få mettet morten. Mistet for øvrig en vanvittig stor mort også. Hadde den helt inn til håven, og anslo den til å være 7-8 hg. Surt!!!

 

Morten fortsatte å terrorisere agnet, så da valgte jeg å prøve match i stedet. Av en eller annen merkelig grunn så var ikke morten så ivrig på matchen, mulig fordi den ikke kommer sammen med en feeder full av mat. Men godt er jo det, for begynte å få brasme på match. Hadde en god periode der jeg dro ca 25 brasmer på kanskje et par timer. Raino fisket litt mort, og begynte etter hvert på bunnmeite. Naboene våre på peg.7, og for øvrig de som vant konkurransen for 2 år siden begynte å få bra på bunnmeite. Raino fikk også fisk på bunnmeite, så da avsluttet jeg matchfiskingen og gikk over på bunnmeite jeg og.

 

Følte det konstant var fisk inne på fòret, men de var veldig vanskelig å få til å ta skikkelig. Prøvde å bytte kroktyper og størrelse, tynnere sene, lengre fortommer, etc, men ble aldri helt klok på brasmen allikevel. Så ut til at naboene hadde mer taket på brasmen, men vet ikke helt hva grunnen var.

 

Naboene fikk også en bonus-gjørs på ca 2,5 kg. Og før natten kom fikk de også en brukbar sørv, ca 6-7 hg samt 2 suter på 8-meter toppknytt. De så det boblet på fòrplassen, så gikk ut og da beit den direkte. Begge suterene var ca 1,3 kg.

 

Det duskregnet/regnet alle 24 timene, så det var enkelte lag som valgte å sove i bilen de mørkeste timene. Forsto de egentlig godt, for regn og mørke samt vanskelig brasme var vel ikke sinnsykt motiverende. Men uansett forholdene, jeg og Raino peiset på. Raino hadde cracklight, noe som var veldig verdifullt på det mørkeste. Vi satt de på litt sent, for jeg satt å tolket tuppen mot himmelen en stund, uten å se napp. Når jeg fikk på cracklighten, så så jeg at det faktisk var kontinuerlige napp. Brasmene var særs vanskelige, men vi klarte vel å få opp en 10-12 brasmer til sammen i løpet av den mørkeste tiden. Ivar kom bortom og pratet med oss en halvtimes tid i mørket. Var artig å få pratet med han angående hvordan han oppfattet fisken.

 

Ble aldri noe godt nattfiske etter brasmen, så håpet på et bra morgen-bett, men det uteble også. Først i 10-tiden begynte det å bli noenlunde fiske, fortsatt vanskelig, men bedre en de det hadde gjennom natten.

 

Kl ble etter hvert 12, og fisket ble avsluttet. Innveiingen startet, og det viste seg at Ivar og Daniel kom til å vinne dette. De hadde tilsammen 132 kg fisk. Faktisk nytt konkurranserekord i sjøen. Den gamle rekorden var på 129 kg. De 150 kg jeg hadde hørt om før jeg dro dit var da altså bare en rekord som hadde vokst seg større på folkemunne. Av de 132 kiloene, så hadde Ivar ca 90 kg av de. Meg må si meg MEGET imponert av Ivar. Jeg visste fra før at gutten er god på vanskelige brasmer (ref Horrmundsjøen), men 90 kg var det virkelig klasse over.

Jeg og Raino tippet at det ville bli jevnt mellom oss og våre naboer, og det ble det. Dessverre hadde naboene våre 84 kg, og vi kun 79 kg, men slik er det i blant. Etter vi og naboene hadde veid inn, så var det jo lett å se at Ivar hadde fisket så bra at han faktisk kunne vunnet konkurransen alene. Bare å ta av seg hatten for Ivar i dag.

 

Jeg og Raino fikk da 3’je plass og en veldig artig opplevelse rikere.

 

Alt i alt en artig konkurranse med trivelige folk i en bra sjø. Frister til gjentagelse, men er redd konkurransen faller på samme dato som Horrmundsjøen neste år.

Publisert:2007-07-10 10:24:32
Oppdatert:0000-00-00 00:00:00

iTackle traper.se