hjem

 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Geir på treningstur.
Geir rapporterer fra Grue:


Hei alle meitevenner,
 
Nå er jeg endelig i gang med treningsfiske med take-a-part.Vm nærmer seg med stormskritt og alle turer blir verdifulle utover sommeren.Hadde egentlig veldig lyst til å dra til min lokale plass i vesleelva,men der er det enorme mengder med fisk inne nå så skal det bli noe utbytte av treningen så dro jeg til en plass med mindre fisk og litt mer krevende forhold.
 
Kom hjem fra jobb og begynte å pakke topper og t-a-p i bilen.Hadde litt større fisk i tankene så jeg gikk for et middels grovt for.
Dette bestod av 1.kilo base top mix(en blanding som er full av ristede frø og nøtter som er finmalt) + 2 kilo top mix spice bream(en merkelig blanding da denne nesten ikke har lukt,men smaker desto mer).Denne blandinger skyer også kanske fort.For de som tørr å smake på for så smaker denne kanel/mandel.Sender med bilder av disse 2 blandingene.
 
Stedet jeg fisket på ligner en engelsk kanal.På det breieste er det 15 meter og på de smale partiene er det 10-11 meter.Det eneste som skiller er at denne "kanalen" ikke er lang.En 200 meter rekker den til den munner ut i en innsjø.Denne sjøen får flomvann fra glomma om våren fra denne kanalen.
 
Jeg satte opp 3 topper.2 stk. med  elastic nr.8 for å bruke i midt i kanalen og helt over på den andre siden.Og jeg satte også opp en topp med veldig tynn elastik for fiske helt inne.Jeg valgte å fore 6 baller midt i kanalen og 4 rett over på den andre siden,på innsiden brukte jeg kun løsforing med maggot.
 
Fisket startet bra på innsiden med mort og gullbust i jamn takt,etter 3 kvarter går jeg over på den andre siden(13 meter t-a-p) og håper på noen vederbuk på ca 300gr. eller brasme på ca. 500 gr.
 
Det ble helt andre takter,ingen brasme hadde kommet inn,men vederbuk fra en kilo og opp til 1,4 hadde tatt turen inn på foret.
Men de var veldig skye og tok ikke hva som helst.Tok de fleste på små markbiter på krok nr.16.
 
Til slutt ble det ca 2 kilo småfisk og 7 trege vederbuk.Jeg veide aldri denne fangsten men tipper at det var 10 - 10,5 kilo med fisk på 3 timer.Ble en grei treningstur og tror jeg skal ta en par turer til denne uka.
 
Som "mat" i foret hadde noen få orange mais+15-20 klipt mark og bitte litt røde pinkies.Jeg sender med bilder av vederbukene og jeg tok også bilder av "kanalen",men disse ble ødelagt av motlyset jeg fikk av kveldssola.
 
 
Med vennlig hilsen
Geir Tenåsen


Ansvarlig: Niklas Strengelsrud

Publisert:2008-06-24 21:27:18
Oppdatert:2008-06-24 21:30:09

iTackle traper.se