hjem

 


Norges Jeger- og fiskerforbund
NYHETER

Specimenrapport fra siste ukes isfiske (24-29/2-08) - Av Eirik Eide
Siden det hadde blitt kun en tur på isen i 2008 var det ikke noe feil på iveren da man endelig kom hjem på en friperiode fra jobb!


Etter at de to første gjeddeturene ble ganske mislykket fiskemessig, skulle det bli ei godkjent lokal-gjedde igjen… 

24/2: 

Lengden var 104cm, og med ett rundmål på 49cm så stoppet vekta på 8840g! 


Fornøyd kunne jeg sette gjedda tilbake igjen….. 

I tillegg til denne, ble det flere fine fisker, og de 3 største hadde målene 6560g/97cm, 6720g/97cm og 7080g/98cm. Sekskilosene var faktisk den samme fisken, beit i det samme hullet med seks timers mellomrom! 

27/2:

Dette skulle vise seg å bli en flott dag både vær- og fiskemessig! Sol fra blå himmel, varmt og perfekte isforhold, det er da det er topp å være ismeiter!! Etter ett par smågjedder, ble det tyngre etter kroking, og etter en ganske udramatisk is-fight lå denne flotte gjedda på matta! 

Håpet var en stund en ny 10+, men med en lengde på 106cm og ett midjemål på 53cm så holdt det ikke helt inn. 


Undertegnede kan fornøyd posere i sola med isgjedde på 9520g!

Drøye to timer senere skulle det nok en gang bli tungt i andre enden, denne gjedda bydde opp med en veldig bra kamp, men måtte til slutt la seg håndlande opp igjennom ishullet! Ble nesten litt skuffet da jeg fikk gjedda opp på matta, for denne trudde jeg var både lengre og tyngre. Men man klager ikke! Smile 


Nok en tykk og fin fisk, denne gang med målene 8420g, 101cm og 51cm! 


Ett kjapt selvutløserbilde, så var det ned i det klare vannet igjen….


Neste dag etter Esoxene skulle vise seg å bli en stor skuffelse, forholdene hadde endret seg. Det hadde blitt kaldere, og gjeddene var som forsvunnet. Det var på tide å skifte art og metoder.


29/2:

Sammen med kompis Kristian Mellem skulle storsikene testes. Vi var spente på både is- og snøforhold, og ikke minst om det kunne være hakket for tidlig…..

Foruten om meget tykk is, så var ikke forholdene noe å si på. Dette ble bekreftet da jeg etter 10 minutters kikkfiske kunne vippe opp dagens første sik på 1280g/51cm. Dette lovet veldig bra….

Fisket skulle ikke bli så fartsfylt som vi håpet på, så vi måtte borre mye for å finne fisk. Men vi ble belønnet med til sammen fire fine siker.

Den andre godkjente for dagen var det også jeg som fikk, denne veide:

1470g/52cm

Mens jeg satt og stekte pølser i solværet, tenkte jeg for meg selv at nå var muligheten der for endelig å ”slå” Kristian på dette sikfisket. De tidligere turene har han vært ganske overlegen med tanke på største fisk, men i det jeg skal kalle ham inn til noen halvsvidde pølser, så står han med en faretruende flex i sikstanga. Etter litt om og men, så kommer dagens største sik på rett side av isen. Med en lengde på 57cm, så tipper vi vekta litt over 1800 gram. Det ble ikke så veldig galt… 


Kristian kan fornøyd holde opp dagens største sik på 1780gram. 


Helt mot slutten av dagen får Kristian denne siken på 1440g/54cm.


Dette ble siste fisketuren på denne perioden, nå har jeg kommet meg opp til Hasvik på Sørøya igjen. Så får man forsøke å bygge litt mer flyplass, så dere havfiskere kan lande trygt her når sommeren kommer….Wink

Ansvarlig: Niklas Strengelsrud

Publisert:2008-03-05 16:40:48
Oppdatert:2008-03-05 16:41:23

iTackle traper.se